Chokka/ calamari kan jy koop by sommige vars vis markte in kus dorpies soos Hout Baai en Cape St Francis, waar dit natuurlik voorkom in die area. Die regte groote is nodig om die beste te kan vul. Kleiner Calamari op meeste resturant spyskaarte staan bekend as “Patagonian Squid” of “tubes & tentacles”.
Bestanddele:
- 1 koppie geel rys
- Chorizo gesny is blokkies
- Gepeukel of vars gekapte uie
- Gepeukelde rissies of vars gekapte rissies
- Fairview medium fat cream cheese spanish chilli
- Koppie klein tamaties
- Gekapte knoffel
- Pietersielie
- Suurlemoen sap
- Funky ouma chilli oilie
Metode:
- Braai al die bestandele in ‘n pot saam en stop die chokka met die vulsel en maak toe met tande stokkies.
- Moet nie die chokka vol stop nie dit gaan swel wanneer dit gebraai word.
- Braai die chokka op medium kole